2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERSLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

•  2 Eylül 2021 Perşembe

Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yürütülecek olan eğitim-öğretim süreci konusunda Üniversitemiz senatosunun 31.08.2021 ve 20 no'lu oturumunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

• 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında eğitim ve sınavların yüz yüze yapılmasına,
  • Aşı yaptırmış öğrencilerin HES kodu sorgulanarak, yaptırmamış olanların haftada 2 kez PCR testi sonucuna bakılarak yüz yüze derslere alınmasına,
  • Öğrencilerin hastalık, temaslı olma ya da PCR testinin pozitif çıkması durumunda karantina ya da hastalık süresince yüz yüze derslere devamdan muaf tutulmasına,
  • Yukarıdaki mazeretler nedeniyle yüz yüze derslere devam edilmemesi durumunda Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (UZEM) sadece ders notlarının yüklenmesine,
  • Her bir program için ilgili Dekanlık ve Müdürlükçe Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen sınırlar oranında derslerin bir kısmının uzaktan yürütülmesine,
  • Her bir programın eğitim detayları ve işlenişi için ilgili Dekanlık ve Müdürlüklerin 3 Eylül 2021 tarihine kadar karar alıp birim sayfalarından duyurmasına,
  • Eğitim ve Öğretim süresince Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hijyen kurallarına azami derecede uyularak eğitimin sürdürülmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, Fakültemizde yukarıdaki Senato kararları çerçevesinde;

1. Eğitim yüz yüze ve online olarak (karma)yapılacaktır.
  2. Ders uygulamaları yüz yüze derslerde yapılacaktır. Aynı dersin teorik dersleri online veya gerekiyorsa yüz yüze yapılabilir.
  3. Sadece teorik olan derslerde; ders sorumlularının görüşleri çerçevesinde
  1. Haftada 1 saat olan dersler yüz yüze
  2. Haftada 2 saat olan dersler 1 saat yüz yüze ve 1 saat online, veya tümü yüz yüze
  3. Haftada 3 saat olan dersler 1 veya 2 saat yüz yüze kalan saatler online
  4. Haftada 4 saat olan dersler 2 saat yüz yüze 2 saat online
  5. Haftada 5 saat olan dersler 2 saat yüz yüze 3 saat online olarak yapılacaktır.
  1. Üniversite seçmeli dersler ve 5i dersleri sadece online olarak yapılacaktır.
  2. Tüm derslerin sınavları yüz yüze yapılacaktır.
  3. Ders teoriklerinde asgari % 60, uygulamalarında ise asgari % 70 devam şartı aranacaktır.
  4. Sınıf mevcudu 30 ve altı olan dersler dersliklerde, 30 üstü olan dersler amfi salonlarda yapılacaktır.
  5. Ders öncesi ve ders aralarında sınıflar havalandırılacak, gerekiyorsa dezenfekte edilecektir.
  6. Ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları ve Üniversitemiz kararları çerçevesinde pandemi tedbir kuralları uygulanacaktır.

Tüm öğrencilerimize hayırlı bir Eğitim- Öğretim dönemi dileriz.

DEKANLIK