EN
Fakültemiz
Misyon ve Vizyon
Tanıtım
Stratejik Plan
Fotoğraf Albümü
Sayılarla Fakültemiz
Projelerimiz
Alınan Kararlar
Bize Ulaşın
Faaliyet Raporları
Sıfır Atık Politikası
İdari
Yönetim
Yönetim Kurulu
Fakülte Kurulu
Danışma Kurulu
İdari Personel
Bölümler
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümü
Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü
Grafik Tasarımı Bölümü
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü
Öğrenci
Öğrenci Bilgi Sistemi
Öğrenci Kulüpleri
Öğrenci Danışmanları
Öğretim Elemanları Görüşme Saatleri
Değişim Programları
Uzaktan Eğitim
Üniversite Seçmeli Dersler
Staj
Program Kılavuzu
İç Kontrol
Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Durgun TRT Trabzon Radyosu’na Konuk Oldu
Duyurular
Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Durgun TRT Trabzon Radyosu’na Konuk Oldu
14 Aralık 2025 Pazar
Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Durgun TRT Trabzon Radyosu’na Konuk Oldu
14 Aralık 2025 Pazar
103 Görüntüleme
Yazdır
Tweet
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Durgun ve Turhal Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Yeliz Durgun, TRT Trabzon Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu. Programda, Samsun Üniversitesi tarafından düzenlenen "PROJEX – 1. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı" etkinliğinde kazanılan ödüller ve geliştirilen yapay zeka projeleri konuşuldu.
"Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Etkinliğe Damga Vurdu"
TRT sunucusu tarafından "bir başarı hikayesi" olarak nitelendirilen yayında, üniversitemizin yapay zeka projeleriyle etkinliğe damga vurduğu vurgulandı,. Akademisyen kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen ve akademisyen çift tarafından geliştirilen "AkademiSYS: Akademisyenler İçin Bütünleşik Dijital Yönetim Platformu" projesi dinleyicilere tanıtıldı.
Eğitimde Verimlilik ve Dijital Dönüşüm Vurgusu
Programda söz alan Doç. Dr. Yeliz Durgun, projenin üniversitelerdeki akreditasyon ve kalite güvence süreçlerinde yaşanan zorluklara çözüm üretmek amacıyla ortaya çıktığını belirtti. Sistemin, akademisyenlerin idari yükünü minimuma indirerek araştırma ve nitelikli eğitim süreçlerine daha fazla odaklanmalarını sağladığını ifade eden Durgun; "Bu sistemle sınav soruları hazırlamak gibi saatler süren işlemler dakikalar içinde tamamlanabiliyor, eğitimde kalite ve ölçülebilirlik artıyor" dedi.
Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Durgun ise AkademiSYS projesini, akademisyenlerin tüm işlemlerini yürütebilecek bir "sanal asistan" olarak tanımladı. Yapay zeka destekli sistemler sayesinde akademik verimliliğin ve hızın arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Durgun, "Eskiden 1x hızında çalışan bir akademisyen, bu sistemle 10x seviyesine çıkarak daha efektif çalışabilir duruma geldi" ifadelerini kullandı.
Öğrenci Projemiz "LEAFARA" da TRT Gündeminde
Yayında ayrıca, Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Durgun danışmanlığında yüksek lisans öğrencimiz Arif Engin Çınar tarafından geliştirilen ve öğrenci kategorisinde üçüncülük ödülü alan LEAFARA projesine de değinildi. Avrupa Birliği destekli bir projenin parçası olan bu çalışmanın, sebze ürünlerindeki hastalıkları mobil cihaz kamerası ve yapay zeka desteğiyle tespit ederek üreticilere rehberlik ettiği aktarıldı.
"Yapay Zeka İnternet Devriminin Başlangıcı Gibi"
Programın kapanışında gençlere ve akademisyenlere seslenen Doç. Dr. Mahmut Durgun, yapay zeka teknolojilerini 2000'li yılların başındaki internet devrimine benzetti. Durgun, "Şu anda tam bu devrimin başındayız. Hem girişimcilik hem de akademik alanda gençlerimiz için büyük fırsatlar var" diyerek öğrencileri bu alanda çalışmaya davet etti.
Fakültemiz adına, ulusal basında üniversitemizi başarıyla temsil eden hocalarımızı tebrik ederiz.
‹
›
×
Güneş Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi Turhal Kampüsü- Turhal/Tokat
Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.