Gönüllülük Dersi Kapsamında Fidanlara Can, Çevreye Nefes

Gönüllülük Dersi Kapsamında Fidanlara Can, Çevreye Nefes

  •  29 Nisan 2026 Çarşamba
  •  20 Görüntüleme
  •  Yazdır

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde yürütülen Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, fakülteye ait ağaç dikim alanında fidan bakımı ve çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik çerçevesinde öğrenciler, fidanların sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla sulama, toprak düzenleme ve yabancı ot temizliği çalışmaları yaparken, alan genelinde atık toplama faaliyetleri de yürüttü. Böylece hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlandı hem de öğrencilerin uygulamalı öğrenme süreci desteklendi.

Dersi yürüten Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Mert Türk, gönüllülük faaliyetlerinin öğrencilerde çevre bilinci ve toplumsal sorumluluk duygusunu güçlendirdiğini belirtti. Etkinlik, teorik bilginin sahada uygulanmasına yönelik başarılı bir örnek olarak değerlendirildi.




Güneş Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi Turhal Kampüsü- Turhal/Tokat Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.